Jom sesame buat duit...heee

Wat's in my Mind ??

6th June 2011, Tuesday

Salam tengah malam ols.. Penat gilerr badan .. nak tido !!

p/s :: lau rajin drop korang nye link kt tab Exchange Link tu keyh... t aku terjah blog korang blik..

p/ss :: lau dah follow jerit jek kat kotak jerit tu keyh... pastu of coz aku follow korang back..

Monday, June 6, 2011

Cuti2 Family =P

Salam korang sume !! Lame gilerr kot tak hapdate blog ni . jap2 . nak buang sawang2 , sampah sarap , taik cicak yang dah melekat2 kat sini . Okeh dah siap . Bersih dah . Hehehe . Baru leh start cite an .

Percutian or senang cite jalan2 cari makan la , kali ni kitorang 3 family pilih nak g Melaka jek . Tapi kitorang g salah timing la . Yelah kan cuti skolah ni n merangkap cuti besday agong lak an .

nak masok tol pun jam gilerr...

ni kat tol Ayer Keroh


Monday, May 2, 2011

Happy Bornday

Salam tengah malam korang !! Entry pendek je kowt ni.. Tadi jenguk2 blog nih tetibe tengok reminder kat bawah tu.. Ropenye dah setahun dah blog awokk ni... Hepy besday lah yerr blog awokk.. Awokk xde hadiah nak bagi blog awokk ni ha.. Cer cite cer cite..

Takde ape yang nak di citer kan kat mengkome sume.. Salu nye blogger2 len akan buat award ke giveaway ke bagi kat followers kan... Tapi aku takde la kot nak bagi... Nak buat pun tak reti.. hikhikhik

Ok lah t ade masa aku try buat k untuk bagi kat sume follower aku...

Nite n chiao ~

Sunday, May 1, 2011

Dalam Dilema

Salam korang!!! perghh lame gilerr tak hapdate blog an... salu tu singgah jek tapi tak hapdate jugak.. xtau lah nape.. malas dah kowt nak berbloging nih.. or dah takde idea nak tulis la agaknye an... lantak lah... ni lah aku.. but sory lah kat follower2 sume sebab mesti korang rasa rugi follow blog ni tapi hape pon takde... jarang sangat aku nak walking2 kat blog korang an.. so sorry ek..

Okeh btw aku nak cite sket n sambil2 tu nak mintak korang nye pendapat.. lau sudi sila lah tinggalkan komen di bawah or leh jerit kt shout box jek.. Cite nye camni.. Aku nak continue study tapi part time je la kan... Tak larat la nak wat full time.. Banyak aspek yang perlu difikirkan kalau nak buat full time.. Tapi memang tanak fikir dah sal tu.. My decision stick to nak wat part time jek.. Masalahnye sekarang ni, aku dalam dilema nak pilih tempat study plak.. Ade 2 choices, whether UiTM or UTM.. Korang rasa mana yang better??

Aku de mintak pendapat ofismate... De yang cakap

Wednesday, April 6, 2011

SAYS.MY BIRTHDAY GIVEAWAY

Salam korang!!! Hari ni nak share sket sal SAYS.MY ni... Benda ni intresting sangat.. Mungkin kebanyakannye dah tau sal says.my ni.. Pada  yang belum tau leh klik link di atas tu untuk chek it out lu... Kalau rasa2 dah tau tapi belum join lagi, leh jugak klik kat atas tu untuk register.. Free jek.. Lepas tu korang dah bleh terus share korang nye link iklan ngan kawan2..

Pada yang belum tau or dah tau tapi tak tau macam mana says ni beroperasi, meh cni awok nak cite sket.. Memula lepas mengkome register, mengkome leh la tengok2 kat rewards yang dia publish tu.. Mengkome kena klik kat setiap satu iklan tu untuk dapatkan link iklan tersebut then share kan dengan kawan2.. Setiap orang yang klik link iklan mengkome tu, mengkome akan dapat...

Monday, April 4, 2011

Tahun Depan Usop Wilcha ngan Abi Pengacara ABPBH 2011

Salam korang !! Curi masa sket hapdate blog.. Boring kemain.. Hahaha.. Asal aku teringat je ABPBH malam tadi, mesti nak gelak guling2 nye.. Mane tak nye.. Memang tak sangka pun akan ada scene si Abi ngn Usop Wilcha tu.. Aku nak peah perut gelak sakan malam tadi... Hari ni asal tengok je video ni mesti nak gelak lagi.. Jom tengok lagi...

video

 Ha hambek ko.. Tak ke korang gelak sampai nak putus urat perut?? Hahahah.. Sape setuju sila angkat tangan macam saya [tiru gaya usop wilcha k..hahha] Memang jadi sangat dia wat.. Tapi muke dia rilek jek.. Orang kat dewan ngan kat rumah nak pecah perot gelak.. Boleh la tahun depan dia 2 orang ni jadi pengacara ABPBH plak an... Kasi gempar dewan.. Hahaha...

Ok lah.. Saje je wat hilang boring hapdate sal ni... Nak tengok balik video ni jap... Hahahhahahah !!!!! Bubye..

Sunday, April 3, 2011

My 100th Follower

Salam ahad korang !!! Hope u all get a great weekend okeh.. Aku dok umah jek hari ni lepas malam tadi tengok midnite movie ngan my bff.. Kitorang tengok cite World of Invasion : Battle Los Angeles.. Best gak la cite nye.. Tak boring sebab tu cite aksi.. Aku minat gak tengok cite2 aksi ni.. Dah balik umah tak terus tido... Gayut lak ngan my bf tak tau sampai kol bape.. Sedar2 dah pagi n rupenye aku terlelap n dia leh dengar aku tido.. Hahaha setengah jam kot dia dengar aku tido... Ntah berdengkor ke bunyi ape yang kuar ntah... Wakakakka..

Tapi sekarang bukan nak cite pasal my bff or my bf... Aku nak cite sal korang la weyh.. Hehehehehe.... Aku dah de 100 followers korang !!! Hepy gilerrr... Hahahhaa kecoh je lebih... Orang len dah riban2 tak kecoh cam aku an.. Heee biase la... Aku ni bukan slalu sangat nak hapdate blog malu2 segan aku nih kan.. Tu yang kecoh cam beruk dapat bunga tu..[ haha betol ke peribahasa aku tu?? ] Nak tengok sape?? Ni la dia follower aku yang ke-100..
**
&&
^^
%%
$$
##
@@
!!!!!!!

tnx winnie bunny
ni header blog dia... comey jek... hehe

Ni link blog winnie.. Tnx again winnie coz sudi follow blog ni... N tnx gak kat the other 99 followers yang sudi mem'follow' blog aku ni... Hope kite sume leh jumpe 1 hari nanti an.. Ne tau leh men boling sesame ke, makan2 ke.. Hahaha aku suke makan.. Ha lupe lak... Kekadang de blogger2 yang akan bagi banner 100th follower ke kan, tnx following me ke kan.. Tapi aku masih setahun jagung lagi.. Tak tau nak wat mende2 tu.. Hehe... InsyaAllah nanti aku akan try wat then bagi kat korang sume yang follow aku keyh..

Ok la perut pun dah lapar.. Malas dah celoteh pepanjang kat sini.. Takut korang bosan.. Hehee.. Ok bye.. =)

Thursday, March 31, 2011

Salam k0rang..ni 1st time nak try live b

Salam k0rang..ni 1st time nak try live bl0gging ni.. Xtau la jadi ke tak an.. H0ntam yo la labu.. K gambar tu menunjukkan keadaan meja aku yang tak bape nak kemas tu an.. Tu la keadaannya sepanjang minggu ni.. Biase la kan kengkawan.. Bukannye tak ikhlas nak wat keje tp perasaan malas dan m0ody tu semakin menjadijadi dalam minggu dapat gaji tu.. Minggu depan barulah kembali bertenaga untuk menyiapkan keje..Hahaha memang takleh blah.. Lau b0s kecik aku tau baru padan ngn muka aku an..

Wehh tadi cakap nak testing je.. Ni macam nak cite panjang je an.. Okeh2 ch0w lu..

p/s :: cepatla 5.30. .nak g sh0pping..hahaha

Monday, March 21, 2011

Jatuh Chenta Sama Tako Tao

Salam korang !! 2nd entry for today.. Ni nak cite pe aku buat weekend baru ni.. Hari sabtu aku g jenjalan shopping ngan kawan aku.. Dia ni sesame training ngan aku kat Career Excell tahun lepas.. Anis namanye.. Memang manis ala ala namanya.. Heee.. Memule tu saje je la tanye dia an pe nak buat hari sabtu.. So dia cakap nak g jalan TAR n Jusco Wangsa Maju.. So dia ajak la aku teman since aku pun memang nak kuar tapi tak tau nak g mane n ngan sape..  [ padahal aku yang lagi banyak shopping dari dia.. teman konon.. ahahah !!~ ] Memang jadi la g 2 tempat tu n de tambah lagi satu tempat iaitu Wangsa Walk.. Saje bawak dia sebab dia pun tak penah pegi situ lagi..**if i'm not wrong la** Aku pun tak penah g lagi kat Jusco Wangsa Maju tu..

Antara bebenda yang aku shopping hari tu ialah pashmina, telekung, memory card for my c7, install software Garmin, sling beg, n ape ntah lagi.. Ingat nak beli pouch untuk my c7 tapi macam dah banyak sangat aku habis so aku nak pegi balik kat ctu time gaji nanti.. Sebab aku dah dapat harga baeekk punyaa.. [ tak tau la lau de tempat len yang harga lagi baeeekk punyee an.. ] Anis plak juz beli pasmina n tshirt jek.. Hee nampak sangat aku yang melebih..  Jom baca lagi...

TQ CELCOM Bagi Tiket Hikayat Merong Mahawangsa

Salam sume.. !! Ape kabo hari ni?? Monday Blues ke? Hope tak la ek.. Ni nak cite sket sal title di atas.. [ hee mesti la kat atas.. de plak title dok bawah an.. wat de?? ] Masok ofis pagi tadi terus je on fb n cek emel.. Standard la tu.. Tak kire la aku masok ofis awal ke lewat ke.. heeee... Tetengok kat gmail aku de plak emel dari celcom said that I'm the one of the lucky winners of Hikayat Merong Mahawangsa FREE Tickets Giveaway Contest.. Weeehuuuu !!! Suke sangat2... Ni dia buktinya...

klik utk tumbesaran yang sihat.. =)


Friday, March 18, 2011

Sakit Kepala !!!

Salam korang !! Ape kbar hri ni?? Heee dah mlm baru tanye kabar korang an... Sowie.. Kebelakangan ni macam takde idea la nak tulis ape.. Tu yang senyap je sejak ahad hari tu.. Dah berhabuk kan belog ni... Hehehehe...  Ni nak cite sket sal sakit kepala.. Sejak kebelakangan ni aku salu sangat sakit kepala.. Bukan sikit2 punye wooo.. Rasa macam nak pecah kowt kepala ni.. Cam nak hantuk2 kat dinding pun ade.. [ macam la brani sangat an.. tak kawin g woo.. hee..]

Ape ek punca nye?? Pelik gak aku.. Salu tu sakit ckit2 je.. Leh tahan agi lau tak makan panadol pun.. Tapi yang hari tu punye, telan 2 bijik actifast pun tak jalan gak.. Tu yang pelik bin ajaib tu.. Salu tu makan 2 bijik slow2 la hilang rasa sakit tu.. So disebabkan tak jalan, aku malas dah nak telan lagi.. Dah la sebijik tu hidup 5 tahun lam badan kite ni.. 2 bijik dah 10 tahun.. Lau aku telan lagi 2 bijik, tak ke jadi 20 tahun??? Yang sebelum2 ni punye lom kira lagi.. Mau nye tumbuh jadi pokok agaknye lau ada akar benda alah tu kan... [ tetibe teringat cite kecik2 dulu sal bijik jambu batu.. lau makan skali ngan bijik dia, t tumbuh pokok lam perut... hahahhahahahaha... gelak guling2 jap... ]

Sunday, March 13, 2011

Walk For Children : 1 Malaysia Goes Green

Salam tengah malam korang..!! So pe korang wat esok ek?? Sesape yang belom ade ape2 aktiviti tu, jom join aku dan lain2 g event ni..

Lau korang blom de ape2 aktiviti utk esok, sempat lagi nak register event ni esok.. Tapi akan dikenakan bayaran rm20 utk register.. Tu cum donation sebenarnye.. n korang akan dapat goodie bag, t-shirt event n cap utk walkathon tu.. Lau korang nak register, kna la dtg awal  seawal 6.30 pagi keyh.. Tau x tempat ktne?? Kat Dataran Merdeka okeh kengkawan... Jom baca lagi lau nak tau...

Saturday, March 12, 2011

BOSAN !!!!!

Salam sabtu korang !! KOrang watpe hari ni? Aku dok umah je weh.. Jadi dak bek skettt.. Ahahha takde makne dak bek pun.. Ni kes tade sape aku nak ajak kuar.. Bosan kemain dok umah ni.. Hujan plak tuh.. Lau tak hujan tadi mau nye aku bertapak g Sunway Piramid tu tengok wayang sensorang.. Ahaha kesian2.. Sampai gtu skali gamak nye ye.. Sabar la wahai hati.. Tunggu esok ek... Esok g la bejalan sampai lebam kat dataran.. Pastu g MATTA FAIR plak kt PWTC.. Pastu g makan2 ternak lemak ngan akak n kazen.. Pastu nak g tengok wayang cite Hikayat Merong Mahawangsa.. [ni tade pun lam senarai sbnrnye..saje tambah sendiri.. tu pun lau sempat la an.. heee]

Okeh r.. Tu je nak tulis.. Sebab dah bosan tahap babun hilang anak dah ni.. Chiaow !!


p/s :: lapa gilerr seh.. hujan lak tu.. cane nak g beli makan nieyh !!? **padan muke ko sape soh malas sgt nk msak sndri...** huuu

Thursday, March 3, 2011

Hobi Baru?? ngeeee~~

Salam korang!!! Lame tak hapdate.. Dah Mac kowt.. Cepat jek mase berlalu kan.. Pejam celik je dah bulan Mac.. Bermakne dah masok bulan ke-5 aku keje.. Keje semakin happening.. Cehh happening la sangat an.. Ahahah!! Bile dapat keje melambak hambek ko macam nak gile je jadinye.. Ish merepek la plak an..

Meh nak cite ape yang hobi baru nye.. Sume nye bermule semalam pas habis keje... Ofismate aku ajak g uitm shah alam.. Actually ofismate aku yang ajak ni memang dah biase g situ.. So semalam dia saje je la ajak aku n kawan aku pegi sebab dia pun tak wat ape pas hbis keje n kitorang pun sebab xwat ape n 1st time nak g sana pun setuju la ngan ajakan dia.. Nak tau tak wat ape kt sana?? Baca lagi jom...

Tuesday, February 22, 2011

CONTEST BEAUTIFUL EYES BY TENNIELICIOUS

Salam sume !!! Pekaba ek hari ni?? Lame dah rase tak hapdate blog nih.. Weekend hari tu g merayap sampai batu pahat.. Tu yang takde new n3.. Tak tau nak cite ape.. Nanti la cite sal jalan2 kat batu pahat tu ek.. Skang ni aku nak wat contest yang ber'title' kat atas tu.. Ni sume keje kawan aku si Didie neh.. Aku ade ke gambar2 mata santekk ni?? huuu... Lau takde aku pinjam mata ngk0 la letak kat mata aku.... ahhaha!!~ Aku tau la mata ko besar dan galak... weeeee~  So jom kite tengok syarat2 nye...

syarat2 nye ::

** tajuk entry mestilah ::
CONTEST BEAUTIFUL EYES BY TENNIELICIOUS

** anda mestilah letak pic anda sendiri yek....

[so den nak try pic ni la..]
[ dan ini ]



** contest ini terbuka kepada semua peringkat umur..

** anda mesti follow blog cik wanie dan bloghop cik wanie n cik tenten iaitu "tennielicious"..

** anda mesti letak banner ni kat side bar blog korang sampai hingga tamat contest ni..


** last skali anda diminta tag 5 org kengkawan anda..

[ cik didi ]

[ cik yana ]

[ cik eva ]

[ cik lynda ]

[ cik amal ]

HADIAH ::
Pemenang TEMPAT PERTAMA akan membawa pulang mana-mana contact lens depa yang berharga RM35..
TEMPAT KEDUA pula kan mendapat mana-mana contact lens yang berharga RM30..

TARIKH TUTUP CONTEST :
31 / 3 / 2011

So jom la same2 kite memeriahkan contest ini yek.. Pada sesape yang nak join contest ni tapi aku tak tag korang, dipersilakan terjah blog cik wanie k...

GUDLUCK everibadi... Peace no War !!! 

Thursday, February 17, 2011

Rase cam nak terbang jek... ngeeee~~

Salam korang !!!!!!!! Hamek ko bapak banyak aku nye tanda seru.. Tu tanda nya aku hepy gilerr skang neh.. Hehehehehe~~ Korang pe cer weyh?? Aku lame tak BW disebabkan keje2 aku yang tak membenarkan aku berBW.. Kekadang jek aku curik masa sket.. Tu pun tak sempat nak balas kunjungan korang kat sini.. Mane yang sempat jek aku terjah balik.. Cowie ek kengkawan ku sume... [ wat muke sedey sket..wuwuwu..(-_-,) .. ahahah cam tak sedey pown..]

Mesti korang pelik an ngan tajuk kat atas tuh?? Aku bukan la tak  mensyukuri nikmat yang Tuhan dah bagi kan.. Elok2 Dia dah bagi ada kaki untuk jalan ada tangan untuk bekerja, tetibe nak terbang lak an.. Yang slalu bw kat belog aku ni mesti tau nape aku rase cam nak terbang an?? Jom baca lagi...

Tuesday, February 15, 2011

Salam Maulidur Rasul !!

Salam korang !! 1st of all nak ucap kat korang sume Selamat Menyambut Hari Keputeraan Baginda Rasullullah s.a.w. Semoga hari ini lebih baik dari hari2 sebelumnye.. Hope korang sume tak celeb la valentine2 bagai ni ek.. Lau iye sangat pun nak celeb hari bersama orang2 tersayang ni hari2 pun boleh.. Tak pun tunggu hari jadi pasangan masing2 ke.. Tak pun wat la sebulan skali lau dah sangap sangat nak celeb ngan orang tersayang an.. Nak ngan taknak jek.. Kenape mesti nak tunggu tibe nye hari valentine baru nak celebrate an.. Takpe lah tu korang pikiaq la sendiri ek.. Aku malas campur..

Hak3 melalut dah ni.. Sebenor nye kawan ni nak hapdate n3 jek.. Dah bersawang macam laman sesawang dah belog aku nih.. Sesaje je ni.. Wokey lah kengkawan.. Tu jek n3 ntuk hari ni.. Lagi sekali Salam Maulidur Rasul untuk kengkawan sume keyh.. Penuhi hari anda dengan xtvt yang berfaedah sebab hari ni sume cuti an...

Tata... Peace no War !!~

p/s :: walaupun hari ni cuti aku tetap datang ofis untuk settle kan keje2 aku.. ngeeeee~~

p/ss :: tak sabar tunggu sabtu ni..

Monday, February 7, 2011

Huwarghhhh !!~

Salam korangggg !!! Lame dah tak hapdate blog memalu segan aku neh.. Kite bizzy r kengkawan.. Hari tu cuti pun macam tak cuti jek.. Cdey je kite rase sebab orang lain cuti rilek je kat umah.. G kenduri kawin la ape la.. Tapi kite kene bersengkang mate wat keje yang ntah bile nak siap ni.. [ pesal aku gegedik lak cakap kite2 ni ..?? ni leh gune kat BFF kite je ek.. ha !!  tengok salah lagi..] Okok kite tuko ek.. Gune aku lah.. Dah bese camtu an..

Walaupun aku kena siapkan keje tu sebelum fajar terbit pagi tadi ** tapi tak siap2 jugekk** aku takde plak rase cuak ke ape an.. Aku rilek n cool je babe... Aku de r rase2 cam tunda lagi tender projek 'Sport Rim' nih.. Tapi tak la menaruh harapan pun kan.. Itu instinct aku jek..[slalunye betul..ngeeee~~] Tapi korang nak tau ape tak??

Monday, January 31, 2011

2nd Contest...weeee~~

 p/s :: cun tak awek lam gambar tu?? tu la owner blog yg wat contest ni.. [ not bodek okeyh.. ]


Salam korang... Seperti yang telah dijanjikan aku akan wat tag ni.. Thanks again kat Cik Moshi2 sebab sudi tag aku... Eh jap!! Cun lawo n kemas sangat ke blog aku neyh?? Cik moshi2 tolong jawab sket... theeee~~

Jom teruskan dengan terms & condition contest neyh..

Cik Norsyuhadajohan cakap [ eh tulis lah patutnye kan.. ape2 aje lerrr ]

1. Mesti warganegara Malaysia..

2. Sesape pun leh join tapi mesti de blog la an... Lau xde harap maaf.. U're rejected !! heeee~~ [over lak]

3. Follow blog dia tapi lau xfollow pun xpe.. Dikira halalan toyiban jugak.. [ tu aku tambah sendirik ] [ tapi kan Cik Syuhada, y sayer takleh follow awak ekk?? penat klik.. (-_-' ]

4. Tag kan 4 kengkawan anda.. Lebih pun leh kowt.. tapi kena tanye owner dulu la...heee~~ So aku nak tag 
5. Tarikh tutup 30 Mac 2011.. lame lagik weyhhh!!

6. G tengok blog dia lau nak tau ape hadiah nye... heeeee


Wokeh!! Ponek den..3 entry kowt hari ni.. Smoga berjaya kawan2 ku... heeee~~ 

Bubye !!! Peace no War!!


Alamak!! Kena Tag??

Salam lagi skali korang...

Tadi pas hbis je wat entry sal contest CIk Pelangi tu tetibe aku kena tag oleh Cik Moshi2 untuk wat contest sal Blog Cun. Lawo. Kemas yang dianjurkan oleh Cik Norsyuhada ... Thanks ek Cik Moshi2 tapi petang nanti saye wat tag ni okeyh.. Now nak sambung wat keje la... Heeee~~

Bubye.. ! ~  Peace no War!!

CONTEST BIRTHDAY RAINBOW CLOUDY

Salam korang...

Hari ni aku dengan kepala yang sengal dan tak bape nak betul sebab tak tido malam tadi tetibe mengigau nak join contest ni.. Ni la 1st time nak join contest2 nih... try jek nasib an.. Menang ke tak ade aku kesah?? Ahahaha!~  Tajuk contest nye macam yang kat atas tuh lerr... Ko ade??

So berbekalkan pengalaman yang zer0 dalam bidang join2 contest nih aku pun skodeng2 blog akak aku yang join contest ni gak...[ along!! Aku tak tiru keyh.. ikut jek... Hahahah]



Saturday, January 29, 2011

Memang stail camtu ke..??

Salam korang... Time camni mesti korang dah tido an... Tapi taktau lak lau de yang still 'berjalan blog' plak cam aku ni an.. Sempat plak hapdate blog ni.. Padahal mata dah ngantok tahap gaban kowt.. Sok nak g ofis plak.. Lantak la an.. g pown sok bukan ofis hour so leh sukati nak masok kol bape..

So stret tu de poin la ek..  Hari ni aku g menyetelkan Urusan Sri Paduka Baginda yang aku inform lam entry sebelum ni.. Hohoo~~ Bangun pagi gosok gigi mandi pakai baju siap2 aku ngan roomate merangkap ofismate perangkap ex-classmate aku gerak la ke KTM Setia Jaya kat blakang umah ni nak g setelkan urusan2 kitorang tu.. Jom ikuti aturcara2 majlis untuk hari ni...

Thursday, January 27, 2011

Tak Jadi Tukar Lorhhh~~

Salam!!

Ikutkan entry aku tengah hari tadi aku nak tukar layout an?? Sory babe tak jadi.. Ahahaha!!!~ Sebab bile aku dah tukar jadi tak santekk plak dah.. **cam sebelum ni santekk ngat an**  Tapi siyes wa cakap lu.. Yuckssssss!! Geli tekak ngan mata aku tengok layout yang baru ngan warna2 yang dah aku edit skali... Mebi warna yang aku pilih tu tak kena kot tu yang jadi geli pakleman aku tengok tuh..

So konklusi nyer aku still pkai layout lame just aku renew warna2 nya aje.. Lantak la lau ade mata2 yang cakap tak santekk gak, ape yang penting kerjasama.. eh salah r.. ape yang penting mata aku tak r segeli sepertimana situasi dia atas tadi..

Opss lupe lak nak screenshot layout yang tadi tu.. Mesti korang geli gak sampai rasa nak guling2 kat atas lantai lepas tengok.. Ahahahaha!!!

Pape pown nak inform kat korang sok aku CUTI!!! hahaha tetibe lak cite sal cuti.. wadde wadde !!~ **excited sebenarnye**  Tapi aku  bukan sesuke suki nak cuti ek.. De Urusan Sri Paduka Baginda **cam tulis kat sampul surat PTPTN korang tu...wakaka !! ** yang aku kena wat sok..

Wa cau lu r.. Peace no War !! *wajib ade..tak tau nape*

Mau tukar layout lagi (kot)

Salam korang..

Tetibe lak gatal jek rasa tangan ni nak menggodek godek lagi blog malu2 segan aku neh... Aku cam nak tukar layout lagi r..

Bukan tak puas hati ngan layout yang sedia ade tapi saje je nak terai2 layout lain lak an.. Tnx to scrappingblog coz sediakan layout yang santek2.. **tu yang gatal jek tangan ni nak terai layout lain..hahaha**

Orait!! Wait for the next layout keyh.. Sesudi la komen lau santek ke tak santek ke layout aku t keyh..

Chow sin chi... Peace no War !!~

Tuesday, January 25, 2011

Nak Naik Bukit Broga gak!!!

Salam korang... Semenjak dua menjak tiga menjak ni kan aku terase rase cam nak g mendaki jek... Tak kesah la bukit ke gunung ke yang rendah ke tinggi ke... Yang tinggi tu lagi la aku suke an... Adventure gilerr kot... Lame dah ni tak g mendaki gunung semenjak meninggalkan high skull sejingkat aku tuh... De tak sesape yang sudi nak bawak aku g mendaki gunung lagi??  Hakhakhak...  Cam boleh je ko tu nak g dieyLa oiii.. Ingat sket keje ko yang melambak2 tuh.. Huwaaaaa~~ 

Lau korang nak tau an.. Masa aku skolah lu aku slalu gak join xtvt2 lasak cam camping, masok utan, panjat gunung sume tu... Pengalaman paling best skali masa panjat gunung Santubong yang kat S'wak tu.. 2 kali dah aku sampai kat puncak gunung tu.. Memang best gilerr!!!!! **hamek ko lima bijik tanda seru aku letak maknanya memang best... Tak caye g nek sendiri.. Leh nampak la sume dari atas tu.. Sejuk memang sejuk tapi takleh la lawan sejuk gunung Kinabalu.. Klik kat sambung baca lagi tu k... Lau tak aku babap sensorang t kang... ngeeeee~~


Friday, January 21, 2011

24/7... yke??

Salam korang... pe kabo hari ni?? haha de ke patot time camni baru tanye kaba an... al-maklum la aku ni bizzy manjang... blog ni pun lame dah tak hapdate.. takde mase kot.. mane tak nye.. hari2  aku keje cam tak cukup 8jam ofis hour tu.. tu yang title kat atas tu 24/7.. tapi tak la sampai ke pagi aku dok kat ofis.. takde teman lagipun nak stay kat ofis.. so aku sambung la keje2 tu sume kat umah.. tapi memang tak larat la nak berjage an.. aku tido gak la dalam kol 4 5 lebih camtu.. 2 hari berturut gak la aku tido lambat camtu.. so memang tak cukup tido la kan..g ofis pun aku pening semacam je tapi takleh r nak layankan sangat.. memang tak jadi keje r an..

So semalam kan cuti Thaipusam.. Dah aku dok kat Selangor ni sah2 la aku pun cuti gak semalam.. Aku pun ape lagi.. Balas dendam la tido an.. Sampai tak ingat dunia la aku tido.. Hahaha.. Jom baca lagi lau nak tau aku bangun kol bape..

Thursday, January 13, 2011

Nak Cuti Gakkkk....

Salam korang.. Pe macam blog aku weh?? Hik3... Tak santekk an?? Tak reti la macthing2 kaler neh.. huuu~~ Aku boring ni weh.. Nak g jejalan ke tempat yang jejauh nun di sana.. Hahaha... De tak sesape nak tetemankan aku?? Tapi ongkos nya es di en bi hash di lah ye..paham x?? Tak paham wat2 je paham ek.. waka waka eh eh eh...

Sebona  eh story yang den nak cito an merujuk kepado 'title' kek eteh tu iolah sobab eh s0k nismilan cuti.. Cuti apo?? Sapo oghang nismilan yang tak tau cuti sobab apo tu memang nak kono hobin la ngan den an.. Padohal den pon tengok kalendar baghu tau sok cuti apo..  hakhakhak  =D So eden yang oghang nismilan ni nak cuti yo an.. Buleh tak gek eh kalau den yang kojo kek selangor ni ha pon nak cuti?? Kompom tak buleh an.. Nak kono hobin ngan bos den cubo try test la poie apply cuti ngan boghi an sobab2 yang tak munasarawak tu an... hahahaha... Eden ado yo cadangan nak boghi ni hah... Silo la baco laie yo...

Wednesday, January 12, 2011

New Layout..?? weehuuuu~~

Salam korang... Ini just entry pendek jek keh.. Aku sekarang lam poses nak tukar layout blog malu2 segan aku neh.. so korang takyah pelik ek lau kaler tak santek ke tak nampak tulisan ke or pape je lah... sebab nak wat kat umah bokben aku nih dah merangkak jek..s0k akt ofis lau de mase aku ubah lagi yek korang....

K tata titi tutu.....Peace No War...!!!

Monday, January 10, 2011

Ana Raffali - Juara AJL25??

Salam korang... Ok stret tu de poin.. Korang tengok tak AJL25 malam tadi?? Pe pendapat korang dengan  lagu Tolong Ingatkan Aku - Ana Raffali yang dinobatkan sebagai Juara AJL25?? Sesape yang minat kat Ana tu memang setuju dan hepy sangat la kan... Aku nak gtau awal2 kat cni aku bukan tak minat or tak suke ana k.. Aku pun suke gak lagu tu tapi macam mana lagu tu boleh terpilih ek?? Mebi bagi pihak juri lagu tu lirik nye best dan ada maksud yang mendalam kan... hehehe...aku tanye aku yang jawab an..Watever pun congrats kat ana **macam la dia baca blog aku ni kn..hahahah** sebab sume dia sapu.. Dia la komposer dia la penulis lirik dan dia jugak la yang nyanyi lagu tu.. 35K tu beb.. Banyak tu.. Lau aku la yang dapat, macam2 aku nak wat..



Friday, January 7, 2011

Betol Ke..???

Salam Jumaat korang...Pe cer hari ni?? Dah lunch ke?? Hahahaha...Awal jek tnye sal lunch kan... Yang laki2 tu bawak2 la bersiap g solat Jumaat k.. hik3.. Korang de plan ape2 ke utk weekend ni?? Jom r kongsi sket... hehehe.. Nyebok je aku ni kan... Plan aku weekend ni sebenarnye nak turun johor g lepak ngan kawan2 yang de kat sana n especially kawan2 kat UTM tuh.. Tapi nampak gayanya macam tak jadi jek.. huhu... Agak cedih di situ... Sebenarnya ada keje yang perlu aku settlekan dalam minggu ni jugak sebab de projek nak tender isnin ni... tapi aku tengah berfikir2 ni.. Sempat ke siap sume sedangkan ade je lagi drawing yang aku n team aku request dari engineer tak sampai2 lagi ni hah.. Berjanggut dah kowt tunggu nih... Hahaha.. leh ke tumbuh?? Harap2 sume leh dapat hari ni.. Pastu aku yang pening nak wat.. huuuu~~

Haha..dah lari tajuk aku ni an.. tetibe lak cite sal keje aku.. Nak tau ape yang Betol Ke..?? kat title entry tu sila klik di bawah..

Wednesday, January 5, 2011

Takde Entry Baru...

Salam korang... ape kaba hari ni? Hope korang sume sihat dan bersemangat g keje g class g skolah n g mane2 yang patut tu k... aku cam biasa la.. Hepy jek ngan keje2 aku walaupun kadang2 rasa nak muntah wat bende ni..hahaha.. Sebenarnye aku tak tau nak story ape kat korang... Ni pun curi masa keje sket nak post ni kat korang.. haha.. Takde pe pun.. Sorry la ek.. Nanti de mase aku cite ape aku wat masa cuti hari tu..

Ok korang... Bubye...

Reminder...

Daisypath Anniversary tickers

Blog's Bufday !!

Daisypath Anniversary tickers